Doamne, cât am mai colindat tărâmul ăsta unde am cunoscut o mulţime de macelari, dar niciunul nu ne-a fost mai drag, om gospodar, priceput şi omenos, ca nea Iorgu care era neîntrecut în a face costita afumata  care ne-a bucurat si noua papilele gustative.

              Amintindu-si despre bunicul sau a inceput sa ne dezvaluie secretul de la baza  acestui preparat din carne de porc.

          Totul a pornit de la datoriile pe care bunicul Babes le facuse in satul lui. Gandindu-se la cum sa scape de ele, s-a hotarat sa faca costita afumata in propria lui afumatoare, in ciuda faptului ca localnicii credeau ca nu este un destoinic in ale bucatariei.Zis si facut.

              Din putinul pe care il avea si-a facut un “stand” invitind toti  localnici sa ii  guste preparatul.

             Oamenii au fost multumiti, iar afacerea lui a inceputul sa mearga din ce in ce mai bine,  scapand de datorii  si totodata facandu-si un nume printre localnici.

              Traditia fiind dusa de aproximativ 150 de ani de tatal lui nea Iorgu , apoi de  dansul iar pe viitor de fiul lui si tot asa din generatie in generatie.